Så otroligt irriterande

  Har alltid haft för mig att Mikael Lundström på förbundet var en klok och förståndig man, men nu måste jag nog ändra mig på den punkten. I ett uttalande om detta med två allsvenskor påstår karlfan, att det är snarare en brist på ambition hos klubbarna norrut som svarar för den uppkomna situation med ETT allsvensk lag från Norr.
  Vad fan menar karln?

Han går på i ullstrumporna och säger att endast två av 16 klubbar visat vilja att gå upp till allsvenskan. Man frågar sig hur han tänker? Hur många tycker han ska satsa ihjäl sig för att gå upp till en given konkurs i en ruinserie?
Jag blir, om uttrycket ursäktas, fly förbannad, när man kommer med såna oövertänkta grodor i hans position dessutom. Jag undrar helt enkelt om inte Mikael Lundström bör omplaceras, eller bara försvinna till någon annan organisation. Det minsta man kan begära, är att han försöker förklara påhoppet på alla klubbar norr om dalälven!
  Just nu är han i mina ögon helt väck där uppe.....

Länk till det puckade uttalandet:http://svt.se/2.19861/1.1982193/delning_av_allsvenskan_inte_aktuell&from=rss


Nu till något roligare, Facebook-gruppen växer så det knakar, tack för stödet, är det minsta vi kan säga! fortsätt värva medlemmar, spread the word!

Förutom det, så har även Clemensnäs förklarat att de vill vara med och stötta norrhockeykonceptet, så nu är vi 100-procentiga i div 1 A! 

Kan också informera alla om att förfrågan ställts till såväl Luleå Hockey som Skellefteå AIK, om att stötta oss. Svar inkommer väl så småningom.....

Sedan är frågan om vi ska stöta på klubbarna i 1 B, äsch, visst ska vi det, fast det är förstås helt öppet att visa intresset och stötta oss även utan att vi skickar förfrågningar. Detsamma gäller alla klubbar längre ner i serierna.
Nu är vi verkligen på gång, och det är bara att hoppa på tåget, ingen klubb behöver tveka!

Förslag tages tacksamt emot, på hur vi kan hjälpa till även i div 2 och 3! det är ju någonting vi inte tänkt på tidigare.

Nu är det åter till LG-games på tv:n, och jag tackar för ordet denna gång!

Vi kör på!

Christer S

Snart 300...

  Norrhockeys facebookgrupp fortsätter att växa så att det knakar. På en knapp vecka har nära 100 ytterligare medlemmar tillkommit och snart når medlemsantalet 300. Fortsatt stort intresse alltså - riktigt kul.
  Nu har två "diskussionstrådar" lagts till där gruppens medlemmar kan utbyta idéer och diskutera upplägg för All-Starkonceptet och kommande supporterträffar. Medverka gärna och ge input!

  Namninsamlingen växer tyvärr inte riktigt i samma takt. Hittills (sedan den 17/4) har namnunderskrifter inkommit från ett sjuttiotal hockeyentusiaster i norr som vill se fler fredags- och lördagsmatcher i division 1A. Än finns dock gott om tid att delta i insamlingen, som kommer att ligga uppe t.o.m. den 18/6. Borde väl inte vara omöjligt att samla in åtminstone 2-300 namn innan detta deadlinedatum?

  Till sist: Nu har Renberg uttalat sig igen om att förändringar måste till för att hockeysverige ska leva. Återigen talar han för en norr- och söderserie i Allsvenskan och menar att som det nu ser ut, där inget lag finns representerat ovanför Sundsvall (?), är det "ett jättehårt slag i ansiktet för norrlandshockeyn".
  För att se reportaget, klicka här.  

Johan


Tack Teg!

  Så fick vi alltså även Tegs SK med oss idag, det är inte utan att det känns lite stort nu.. Vi har alltså fått accept ifrån 7 av 8 klubbar så här långt för Norrhockeys koncept. Vi har dragit igång något som knappast kan stoppas längre, och det känns förbaskat fint faktiskt.
  Första steget är nästan helt avklarat, att få supportrar och klubbar att dra åt samma håll.

Nu har jag några funderingar som jag vill att Ni reagerar på, kom med mothugg eller vad Ni vill, bara det blir en åsikt.

  Tanke  1: Ska vi utvidga konceptet till att omfatta även Elitklubbarna, och i sådana fall, kanske även div 2 klubbar?  Alla skulle nog vinna på det, både kortsiktigt och långsiktigt, tror jag iaf. vi behöver ett brett stöd och en heltäckande tanke för ishockeyn uppe i norr hos oss. Nu, mer än någonsin när Sundsvall är den nordligaste utposten i Allsvenskan. Vi behöver en långsiktig planering för hur vi ska komma upp i nivå igen, med eller utan förbundet, så här långt har det ju varit utan.

 Tanke 2: Ska vi involvera även lagen i Div 1 B? jag har fått frågan flera gånger nu, men svarat att vi vill få ihop detta först, för att inte ta oss vatten över huvudet. Den frågan lämnar jag helt öppen, utan personliga värderingar, det får Ni bestämma, helt enkelt.

  Det är de primära funderingarna, även om hvudet är fullt av dem, men first things first, som dom säger i Albanien...

  Glöm inte att skriva på namninslamlingen för fler helgmatcher nu! lite förvånad över att inte fler spelare o ledare signat sina namn där ännu, är jag. Länken dit finns här strax nedanför i Johans utmärkta inlägg. Beröm också till Zambonis inlägg, klockrent!

Christer

Ett litet vårinlägg del 2...

Elitserien

Bevittnade just Djurgårdens suddenseger mot HV och kände inombords att det var det bästa som kunde hända sporten just nu. Nej, jag är inte Djurgårdare, snarare raka motsatsen. Men med AIK och ett pånyttfött Djurgården i den svenska avvecklingsserien, så kanske kräftgången kan sakta ned och kanske, kanske kan det även vända till något positivt. Vad jag menar är att elitföreningen just nu presenterar en alldaglig produkt som ingen egentligen vill se, men som allt för många slötittar på. Den genererar ett hutlöst ekonomiskt gap mellan elit och icke-elit, den är 50 omgångar lång, den är mer eller mindre stängd på grund av den ekonomiska skillnaden till allsvenskan och förutsätter näst intill en egen arena för att någon skall kunna få vara med och leka. Dessutom anser jag att vårt Tre Kronors direkta kräftgång (ja, om man bortser de få gånger vi får se alla stjärnor från NHL) är en orsak av denna innavel.

 

Hur många kan på allvar känna spänning i 50 omgångar där lagen som går till slutspel på förhand kan nämnas med 80% säkerhet av tom min åldrande sportointresserad mor? Det enda som hållit mitt intresse vid liv tidigare är kampen om vem som skall få kvala, där ger man åtminstone allt för att slippa negativt kval och desperationen osar som ett turkiskt kebabkök. Själva slutspelet har sedan varit rätt ointressant för alla som inte håller på Färjestad, HV, Frölunda eller Linköping. Ända fram tills nu…

 

Därför menar jag att Djurgårdens suddenseger är viktigare än vad många tror.

 

Det jag skulle vilja se hända i min lilla utopi är följande:

- Matcher endast två dagar i veckan. Ingen utom kassörerna är intresserade av fler matcher än så, kan ni inte leva utan intäkterna så höj biljettpriset och gör en hemmamatch mer exklusiv.

- Släpp fram juniorerna eller låt dem spela i lägre serier. det finns ingen anledning till att exempelvis Luleå har ett SM-silver i J20 som kostar 6 miljoner per år, om man inte släpper fram en enda av dem.  

- Samarbeta mer med lagen underifrån. Ni behöver inte skänka några pengar eller bidra med annat än ert stöd för den verksamhet som föder era junior- och seniorlag. SLUTA MOTARBETA OSS.

- Sätt större tryck på förbundet. Inte ett enda av elitlagen norr om tullarna kan väl vara blind inför den utveckling som var/är. Vart ska ni värva spelare sedan?

- Betala för spelare som kommer från allsvenskan/juniorserier och div.1 serier. Ge oss en rimlig återbetalning på de investeringar vi gör för att bygga våra organisationer och som ni gratis snyter framför näsan på oss. En krympande bas orkar inte föda toppen i all evighet.

 

Och här är ett special för just Luleå.

Norrbotten behöver ett eller flera allsvenska lag. Sätt er ner med Kiruna, Asplöven, Boden och Piteå och resonera vad NI kan bidra med för att förverkliga det. Tro mig, all hjälp kommer att betala sig fler gånger om. Kolla bara vart alla era juniorer EGENTLIGEN kommer ifrån och vilka ideella krafter som sett till att dessa fått chansen att utvecklas till duktiga hockeyspelare.


En sorglig dag.....

  Så är det då ett faktum, att gamla goda Björklöven följer i den nu långa rad av klubbar som går omkull i allsvenskan. Utan att gå närmare in på orsakerna, så kan en blind se att resekostnader garanterat har en stor del av eländet. Hur många fler ska behöva gå igenom detta?
  Fast det är klart, allsvenskan är snart en lokalserie för södra Sverige, och resekostnaderna fås ner till lokaltaxan på buss, så där är man säkert nöjda med utvecklingen.
  Nu måste det verkligen ske något med seriesystemet, så även lag ifrån Norra delen av Sverige har en chans att tävla på lika villkor. Hockeyn är sjuk, Hockeyn blöder just nu i Sverige. Hallå förbundet... VAKNA!!!
  Något måste ske, och det fort!

Förutom det generella fiaskot som allsvenskan är, så måste man idag lida med alla fans av Björklöven, jag vet att det finns många som är ETT med klubben, och idag har en verkligt tung dag. Frågan är vad som händer nu med klubben? Startar man om, Startar man nytt? 

  Som sagt, i glädjen över anslutningen till Norrhockey, så grumlas det ordentligt av Björklövens konkurs...

Se nu till att göra Era röster hörda på namninsamlingen för fler helgmatcher, med mer publik och därmed en roligare upplevelse att gå på hockey.

Vill man ha en reaktion, måste man börja med en aktion själv!

Christer

Senaste nytt

  Medlemsantalet på Norrhockeys facebookgrupp fortsätter växa i rask takt. Igår passerades gränsen 200 medlemmar och nu har ytterligare något tiotal personer anslutit. Glädjande! Detta visar att det finns ett stort engagemang och förändringsvilja kring norrhockeyn.
  Om du inte redan gått med i gruppen, bli medlem nu! Som medlem får du fortlöpande nyhetsbrev och kan delta i diskussioner och omröstningar. Du visar också ditt stöd för konceptet Norrhockey. 

  Namninsamlingen växer också fort. I dagsläget har drygt 60 personer skrivit under för att få till stånd mer fredags- och lördagsmatcher i division 1A säsongen 2010/11. Når vi över 100 underskrifter till helgen? Vore kul! Namninsamlingen hittar du här.

  Återigen: supportrar, spelare, ledare och föreningsfolk därute - bidra gärna med inlägg på bloggen! Det är oerhört berikande att ta del av olika perspektiv och åsikter kring norrhockeyns utveckling och denna blogg är ett perfekt forum.
  Maila ditt inlägg till: [email protected]

Johan


Ett litet vårinlägg del 1...

Jag har nu följt detta spektakel som vi kallar för hockey under 15 år. Jag har i minst 14 av dessa varit aktiv på något sätt i både supporterförening och moderförening och kommer förmodligen att bäras ut den dagen jag slocknar på Bajo.
Jag har analyserat detta fenomen med både fans och publik i med och motgång, glädje som sorg, vinst som förlust, snubblande nära elitserien och icke minst konkurs och har väl en del att bidraga med som jag nu skall börja nysta i.

Att publiken minskat är något som alla är medvetna om, att även sponsringen minskat är alla överens om, att kvalitèn är sämre är alla övertygade om. Men varför är det då så?
Historiskt hade vi både heta och tuffa bataljer i allsvenskan mellan Piteå, Boden och Kiruna där det allt som oftast var både bra med publik och fans. Samt där stämningen var på topp. På något sätt kravlade sig Kalix upp i allt detta och ville vara med (och var med de första omgångarna), men det slutade med konkurs. Där någonstans försvann spärren att ett lag/förening inte kan gå i konkurs och inte allt för länge efter det bar det av utför för både Kiruna, Piteå och inte minst Boden som krashade rejält.
Lock out-säsongen var en riktig mina som även den gjorde sitt till, dyrt var det och inte sällan relativt dåligt. Visst hade vi riktigt roligt åt Andrew Peters, men inte fyllde det några läktare, varken i Boden eller någon annan arena för den delen.

Vi, så kallade "hardcore-fans" fanns med på hela resan, men det blev glesare och glesare i leden. Vi lyckades inte rekrytera nya fans bland ungdomarna och inte heller föreningarna lyckades rekrytera ny publik, inte ens ur de egna ungdomslagen.
Samtidigt gjorde Internet en revolution och kabeltevebolagen pumpade ut allsköns hockeyunderhållning till rätt billig peng. Det blev med andra ord allt svårare att få publik till en nedåtgående allsvensk hockey i rinkarna och sedemera till en Div 1 hockey. Till detta skall läggas att det enda länslaget i elitserien byggt både mer och större, vilket medfört att man damsugit länet på allt från publik och sponsorer, till talanger och tidigare stomspelare. Mot detta har ingen mäktat med att konkurrera. Utan krasst konstaterat faktum och accepterat att utvecklingen går mot ett håll.

Det finns ytterligare en organisation i detta samelsurium som inte nämnts, nämligen Norrbottens hockeyförbund, som i mina ögon inte gjort något alls för någon annan än länets enda elitserielag. Med tanke på den utveckling som sker kan ingen säga annat än att man kör strutstaktiken när man i stället borde ställa sig på barikaderna, det är ju trotts allt en krympande intäktssida i balansräkningen de stillatigande betraktar.

Är då allt nattsvart och ingen återvändo finns?
Vi gör ju gärna jämförelsen med de serier som söderöver drar fulla hus, betalar hutlösa summor till sina spelare och har gångavstånd till bortamatcherna. Hur ska vi kunna konkurera med det?

Alla som någon gång tagit sig uppför snebanan till dagen (ni gruvisar har väl inget emot jämförelsen hehe) vet att det alltid blir ljust så småningom. Nästa gång tar jag upp hur det kan gå att vända utvecklingen till VÅR fördel...

/Zamboni

Namninsamling uppe!

  Har nu ordnat upp en namninsamling för fler fredags- och lördagsmatcher under division 1As grundserie säsongen 2010/11.
  Insamlingen kommer att ligga uppe två månader, fram t.o.m. den 18/6. Som mottagare står Birger Sjöberg, ordförande för hockeyförbundet i Norrbotten. Insamlingen kommer också att skickas till Göran Svanberg, ordf. vid Västerbottens Ishockeyförbund. 

Medverka du också och gör din röst hörd i namninsamlingen! Insamlingen hittar du genom att klicka här... 

Johan

Mäktigt gensvar

  Mäktigt. På något annat sätt kan det inte beskrivas. 
  Takten i medlemstillströmningen till Norrhockeys grupp på Facebook har överträffat förväntningarna. Nu har över 170 personer gått med. Många är, glädjande nog, också aktiva i diskussioner på sidan. Hittills har bl.a. serieupplägget i div 1 och Allsvenskan samt samarbetet med elitklubbarna i norr diskuterats.
  Kul om någon också vill bidra med inlägg på bloggen! Skicka bara iväg ett mail till [email protected]

  Idén om fler fredags- och lördagsmatcher i division 1A har ju tidigare diskuterats här på bloggen och många verkar vilja se en sådan förändring. Om så är fallet skulle jag kunna ordna upp en namninsamling på webben som vidaresänds till förbundet i god tid innan spelschemat 2010/11 fastställs.
  Kanske är det möjligt att påverka i någon grad, det kan helt klart vara värt ett försök. Vad tror ni?

  Johan

Att börja i rätt ände..

  När man talar om serieindelningar, slå ihop och dra isär och allt vad som nu föreslagits, så tycker iaf jag att man måste börja i rätt ände. Även om man är en tät klubb för inbördes beundran i elitserien, så tycker jag nog man har utrymme att släppa in två lag till. Om man ser till t.ex senaste kvalserien så har det varit otroligt tufft och jämnt mellan de inblandade lagen. Så jag menar att om två av dem nu ska spela i eliten nästa år, så är det ingen större kvalitetsskillnad, som man använder som argument att utöka serien till 14 lag.

  Sedan kan man gå vidare och återinföra den gamla Allsvenskan med Nord och Sydserier, avslutat med en Superallsvenska efteråt. Då skulle bredden i hockey plötsligt återuppstå som en fågel Fenix, det är jag alldeles totalt hundraprocentigt säker på!

Under Allsvenskan kan man då ha 4 st div 1 serier, som ändå kommer att ha en god kvalitet överlag. Och där det diffar, så kommer lagen underifrån att så småningom spela in sig i både tempo o fart, allt som krävs.

div 2 och därunder kan fortsätta i stort sett som vanligt, mer eller mindre distriktsindelat...

Även om det på papperet set ut som omvälvande förändringar, så är det i praktiken inga större åtgärder som behövs för genomförandet av detta system. Det enda som krävs är att folk kräver en förändring.

  Som det är nu, kommer även storklubbarna i elitserien så småningom att tappa sin publik, och då menar jag den breda publiken ute i landet. den nära och hårda kärnan av fansen kommer nog fortfarande att slå sig för bröstet och tycka de är bäst och skita totalt i andra.

Vad tror ni om denna serieindelning?

Och när jag har ordet, vill jag även här uppmana alla som känner sig hågade att komma med gästinlägg, skicka bara in dem epostadressen: [email protected] så ordnar vi resten. Man FÅR vara anonym!

Sen vill jag också pusha för mer ideer och tankar, från smått till stort, det är absolut inget fel på de små ideerna som kanske kan genomföras direkt!

Vi kör på!

Christer

Vi rullar vidare framåt!

  Får börja med att tacka för det gästinlägg som Backman i Piteå stod för. Riktigt roligt att få höra röster "inifrån" och ännu roligare att höra att de stämmer ganska väl med vad supportrar överhuvudtaget verkar tycka! Det utgör ju en bra grund för oss att fortsätta jobba med norrhockey-konceptet.

  Vad nytt då?
Jo, en hel del. Först och främst har jag haft en del mycket givande samtal med både tränare och ledare i Norra Ettan de senaste dagarna. Vi har verkligen fått gehör från alla led där! Jag måste ju säga att jag var både kluven och osäker på inställningen överhuvudtaget i början av denna blogg.
  Det känns otroligt roligt att veta att uppslutningen bakom grundtanken för Norrhockey är så pass, jag vill använda ordet, total! Det har blivit mycket goda reaktioner överlag. Då känns det som man verkligen orkar fortsätta, för tid tar det, inte bara för mig, utan för alla inblandade.
  Nu skulle det sitta fint med lite uppmärksamhet från de olika sportredaktionerna på länstidningarna i Norr och Västerbotten, för vet Ni, jag tror vi hann före med storlänet på det sportsliga planet!!

  Mer, Facebook-gruppen Norrhockey växer i stadig takt, se till att gå med, Ni som inte hunnit det än, blir vi många, kan vi också påverka. Och att en förändring måste till, är ju tydligt och klart. Se bara på Björklöven, t.ex. Utan att kunna påverka i någon grad, så bytte man bortaresor till Sundsvall och Stockholm, mot Tingsryd och Ängelholm. Jag tror ingen i den klubbledningen drog på smilbanden där.... Så gå med, och påverka, diskutera,
vad Ni vill, bara något görs. Annars kan det inom en inte alltför avlägsen framtid vara så att Luleå, Skellefteå, MoDo och även timrå får problem med rekrytering till såväl A-lag som juniorlag, om Norrhockeyn går ner ännu mer, måste man hämta dyrare spelare söderifrån och utomlands, så detta rör i förlängningen, om inte redan nu, även dem.

Men vi kan konstatera att All star-matchen är ett faktum, planer måste börja ritas upp, och Supporterträffen i sommar/höst, hur går det, där i Haparanda, syr Ni ihop det?

Vi kör på!
Christer

p.s. fler spelarkommentarer är på väg in, så håll koll! d.s.

"Slå ihop serierna"

  Jag fick en förfrågan om att skriva lite om mina tankar och funderingar om vad man ska göra för att Norrhockey ska få fart och hur man ska kunna locka fram publiken ur sina hem.

  Många pratade om att norra div1 var jämnare än någonsin men då vill jag vara negativ och säga att den var kanske sämre än tidigare. De lagen som kanske alltid har klassats som dåliga har börjat få mera div1 rutin och börjat närma sig lag som Piteå, Kiruna, Asplöven.
  Men om man tittar på playoff så visst var det jämna och bra matcher men så fort det blev playoff 3 och vi norrlänningar fick möta lag från söder då tog det jävlat tvärstopp. Vad beror detta på? Är vi så dåliga eller är södra lagen så mycket bättre?
  Jag tror inte vi är så mycket sämre men problemet tror jag ligger på matcherna, vad det är för kvalité på motståndet mm.

  För 1år sedan spelade jag i samma serie som Karlskrona och Tingsryd och vad kan man säga om den serien jämfört med våran, jo kvalitén på matcherna var riktigt bra. Jag spelade med Ulricehamn och vi hade absolut inget suveränt lag det året men vi stod upp riktigt bra mot lag som Tingsryd och Pantern mm, det var nästan aldrig storvinster med 10-0, 12-1 eller sådana siffror utan det var jämna matcher hela tiden, alla kunde slå alla.
  Vad jag försöker säga är att för att ska vi få slagkraftiga lag i norr måste kvalitén på matcherna bli mycket bättre och vi måste slå ihop oss med div1b, då tror jag att matcherna blir jämnare och att vi kommer till playoffspel med jämnare och tuffare matcher i bagaget.

  Detta tror jag också att publiken skulle gilla, att inte ständigt behöva se samma lag varje år. Jag vet att det pratas om att det är för dyrt att slå ihop dessa två div1 serier och att resorna blir för dyra, men jag tycker att det måste väl gå att lösa. Det måste alla föreningar förstå, vad är det vi vill med hockeyn? Vill vi bara hålla på och lalla i samma serie hela tiden? Nä inte direkt.
  Vissa lag har en vision och mål att gå till allsvenskan och ska vi göra det så är detta ett måste för hockeyn i norr.

Mattias Backman
Spelare i Piteå Hockey

Tankar om förändringar

  Uppgifter säger att förändringar är på gång i division 1A.
Det handlar dock inte om några direkt stora förändringar, i alla fall inte på kortare sikt. Enligt vad som sägs kommer man till nästa säsong återgå till en grundserie på 28 omgångar. Sannolikt skapade de återkommande drygt veckolånga avbrotten mitt under seriespelet denna vinter en hel del missnöje.
  Visst, kanske ingen ultimat lösning med sådana "uppehåll" om man vill främja publikintresset för serien.  

  Tidigare fördes en önskan fram här på bloggen om fler fredags- och lördagsmatcher. Detta för att skapa förutsättningar för bättre drag och inramning på matcherna och underlätta för supportrar som planerar ordna bortaresor.
  Vad tror ni om denna idé? Är detta något vi med gemensamma krafter bör föra fram till förbundet? Hur ställer sig klubbar och aktiva spelare i serien till detta? Lämna gärna kommentarer...

  Norrhockeys facebookgrupp verkar bli en succé! På bara någon dag har gruppen fått nära 70 medlemmar och medlemsantalet växer fort. Många lämnar också positiva kommentarer. Kul! Bli medlem du också.

  Till sist. Ytterligare ett norrlag har lämnat Allsvenskan. Igår blev det klart att Sundsvall åker ur andradivisionen. Tungt och tråkigt. Känner med klubbens alla spelare, ledare och supportrar. Nu är det tydligare än någonsin att gemensamma krafter och nya idéer krävs för en förändring.

  Jag citerar Christer: Vi kör på!

Johan  

Tack Asplöven!

  Som en del kanske märkt har vi nu fått OK även från Asplöven!
Det gör 6 av åtta klubbar i div 1 A, samtidigt har vi fått positiv respons från Teg, där man ändå vill avvakta något för ett välgrundat beslut, med ett förhoppningsvis enigt ja till konceptet. Återstår signaler från Clemensnäs så har vi lyckats få reaktioner från samtliga. Hittills alla positiva!
  Det kanske också har märkts att det numera finns länkar hit från många sidor, vill ändå fortsätta uppmana till länkningar. Det kan inte bli för mycket av det goda, i det här fallet.

  Idag är också något av en ödesdag för våra vänner i Sundsvall, hoppas verkligen personligen dom klarar av detta nu. Vi har inte råd att tappa mer mark nu i Norr.

  Om någon har fler förslag på gästbloggare, tas sådana också tacksamt emot, toppen om det finns en kontaktuppgift med, så vi kan skicka en förfrågan. Vi gör förstås allt för att nå föreslagna gästbloggare i vilket fall.

  Det var dagens nyheter, så här långt, en sak till; för att ytterlligare öka underlag och intresse för konceptet Norrhockey har en grupp på Facebook öppnats. Bara att söka på Norrhockey där...

  Nu kör vi!

Christer

Tack Luleå Rebels!

  Då var vi fem! Nu börjar det verkligen likna något.

Så de klubbar som gett oss stöd för konceptet är nu,

Bodens HF
Kalix Ungdom
Kiruna IF
Luleå Rebels
Piteå HC

Då väntar vi på:

Asplöven
Clemensnäs
Teg

Kom igen nu, ta tag i det här, ni tre!

Det ser mer och mer ut att bli verklighet med hela All Stars Konceptet!

Det vi behöver först och främst i konceptet nu är:

Hemsida för omröstning varje omgång
Någon som kan fixa själva omröstningsprylen, alltså en som kan programmera

Förslag och ev. kontakt med klubbar som kan tänkas vara motståndare.


Vi kör på!

Christer

Tack Boden!

  Då kan vi räkna in även Boden till de klubbar som ställer sig positiva bakom konceptet Norrhockey!
Jag vill passa på att tacka den trevlige Björn på BHF:s kansli för det trevliga samtalet, är alla inom den föreningen lika engagerade så finns det inget annat än en lysande framtid även i Boden.
  Han tog dock upp en fråga som jag känt till länge, men inte funderat så mycket över, ska erkännas.
Det är den konstanta bristen på folk som kan ställa upp och hjälpa till inom föreningarna. Finns förstås många anledningar till det, trots att engagemanget kan vara högt ändå.
  Ibland är man rädd för att det ska ta för mycket fritid i anspråk, men man gör ju inte mer än man vill, det är som sagt frivilligt. Ibland är man kanske tveksam till att stiga fram i något man uppfattar som en sluten gemenskap. Men i alla föreningar jag känner till, så är det allt annat än slutna sällskap, bara man ger sig tillkänna och själv är en normal människa, så blir det en resa med många skratt och många nya vänner. Inget att tveka om där.Så jag tycker ju inte man ska vara rädd att stega in på respektive kansli och anmäla sig som frivillig, ingen behöver göra mer än man själv vill ändå. All hjälp uppskattas oerhört av klubbarna överallt!

  Nå, då är vi alltså 4 klubbar som gett positiva signaler inför konceptet Norrhockey i allmänhet och All Star-mötet i synnerhet. En klubb till så är det mer än 50%, Var är ni Asplöven, Luleå Rebels, Clemensnäs och Teg?

  Keep Rockin'!

Christer

En reflektion

  Sitter och väntar på kvalhockeyn i Viasat Hockey, och inser att förutom Skellefteå som väl får betraktas undantaget som bekräftar regeln, så finns inget norrlag i positiva matcher kvar. Sundsvall får ju kämpa ner till tandrötterna för att hänga kvar i Allsvenskan.
  Annars är det nordligaste laget, hemskt nog Almtuna i kvalserien. Hur gick det så här snett?
Är det Hockeyförbundet, Elitserielagen, eller Hockeyallsvenskan som misslyckats kapitalt med att behålla bredden? Vart siktar man?
  Vill man kanske ha ett hockeySverige med Uppsala som nordligaste utpost i framtiden?

Det är verkligen dax för alla berörda att reagera om inte ishockeyn sakta sinar ut som folksport i landet. Nu vet jag ju av erfarenhet att på förbundet skiter man i oss i norr, så länge söderlagen pumpar på o drar in pengar, men finns det verkligen inga goda krafter där?

  Apropå Wikegård o Co, nu har jag faktiskt försökt leta upp deras epotadresser, men inte lyckats, kan var en uppgift för hågad internet-rotare. Om någon lyckas så skicka in adresserna till oss, så ska vi omgående bjuda in dem som gästkrönikörer. Det hade varit otroligt kul att få deras synpunkter på framtiden, och förstås kanske lite tips o tankar om hur vi går framåt och vidare med Norrhockey.

Skicka in allt Ni kommer på till [email protected]


Heders!
christer

Åsså lite skärpning på en del håll!

  Nog för att säsongen tog slut väl tidigt för en del klubbar, och nog för att besvikelsen efter det kan kännas tung, men jag måste säga att det är vääääldigt segt på en hel del håll!
  Fortfarande har bara tre klubbar svarat på utskicket om All Star-matchen!
Det är riktigt dåligt, måste jag säga.

  Man behöver ju inte svara ja, eller ner, utan som en klubb, åtminstone reagera!
Eller är det så att man inte VILL ha någon förändring på vissa håll? Är det så att man tycker det är bra som det är? Är det inte dags att riva den lilla poolen till ankdamm man simmar i nu?

  Eller kan det vara så att man är RÄDD för att samarbeta över lagfärgerna? Är det så illa?
Jag tycker vi supportrar har tagit ett stort steg här och nu, nu är det upp till klubbarna också att vara åtminstone liiite aktiva, som att svara på mail. Det är ju ändå god netikett att göra så.

  Sen måste jag också tjata på dem som fått inbjudan till gästskriveri att ta tag i det, och trycka ner några tangenter. Där förstår jag dock att det kan ta lite längre tid. Krävs lite mer än nej - ja - kanske om, i de fallen.

  Så kom igen nu, dax att ta tag i det här, öppnamailboxarna på respektive kanslier!
Vi gör det, så ni kan också!


  Er väntande
Christer

Uppmaning!

  För att ytterligare sprida och öka intresset för hockeyn i Norr, så vill vi komma med en uppmaning till varenda en som har minsta lilla anknytning till en hemsida. Det vore jättebra om Ni kunde lägga in en länk till denna sida!
Vi behöver all draghjälp i världen för att nå fram med idee'er, tankar och budskap!
  Först o främst gäller detta klubbar, fans-sidor, men även alla Er med egna hemsidor förstås. Det vore ju helt
fantastiskt om lokaltidningar kunde göra detsamma förstås.

  Det var dagens budskap från mig. Glad Påsk!

Christer

Lägesrapport!

  Så där ja, känns som säsongen redan startat!
Jag har glädjen att rapportera att två klubbar definitivt tackat ja till All Stars-konceptet redan, och att en tredje sagt ett princip ja. Väntar nu på svar från resten...  Ett lag kan man ha förståelse för om svaret dröjer, Teg, naturligtvis. Men i några andra klubbar verkar ledningarna långa långa... Så jag får helt sonika skicka ut ett inbjudan till åt berörda klubbar.
  Funderingar på motståndet finns givetvis, och några riktigt våta drömmar där. Foppa med sina Icebreakers?
Frölunda? Skellefteå? Kanske Björklöven, som verkar resa sig likt fågel Fenix ur askan igen.
  En sak är ju säker, det kommer att bli en riktig toppengrej, som jag hoppas kan fortsätta i många många år till, och vilket skyltfönster det blir för spelarna som blir uttagna till matchen med skills comp till det!

  Supporterträffen, där har vi några funderingar...
Kanske det är lämpligast att lägga den efter semesterperioderna, så de flesta har chansen att delta?
Ett förslag från Zamboni är att Aspen Army får anordna den första, är det ok med Er i Haparanda?
Det blir ju lite av en ära, bara det, Hör av er om Ni känner att Ni kan fixa det eller ej...

  En sak till, får vi till All Star mötena, så kan det ju utgöra grunden till den resefond vi talat om tidigare!
Väntar också entusiastiskt, om man nu kan det, på inlägg från spelare från olika lag. Det blir intressant läsning, kan jag lova. Bara dom ramlar in så.... (Det där var en liten pik)

Ha det eggstra bra nu!

Christer

RSS 2.0