Nu börjar det röra på sig!

Som en del säkert läste så är det nu klart med en Hockeytidning med beräknad utgivning före seriestarten.
Den kommer att bli KANON helt enkelt, proffesionellt gjord av proffs!
  Nu vill vi ha input och ideer till artiklar i tidningen, klart är att alla deltagande lag får en sida för sig, Reportage om lovande juniorer, profiler i Norr, bland annat. Men det är till sist NI som bestämmer innehållet i stort, så ladda på med vad NI vill läsa om bara!

  Nästa nyhet är att vi nu börjar jobba lite mer seriöst med hemsidan, samma saker gäller där, kom med ideer om vad NI vill ha på den så ska vi göra så mycket som möjligt för att uppfylla Era önskningar.

  Det här kommer att bli störtkul! Och ännu roligare med ER hjälp!

Vi rockar på!

Christer

Hur ökar vi publiksiffrorna i ettan?

Jag har funderat länge och väl kring detta och som det skrivits och sagts tidigare är det naturligtvis något som måste till på sidan om.
Man kan naturligtvis orda om vad detta skulle kunna vara och helst får det inte kosta en enda svensk enkrona med tanke på hur klubbarnas ekonomi ser ut i dagsläget.
Men en sak som jag tror skulle kunna fungera är något som är helt gratis.
Media är en mycket viktig faktor för alla idrottsföreningar idag, och detta säger jag inte med tanke på att jag skriver för Norrbottens Kurirens sportavdelning.
Men varför kör alla klubbar med helt fel taktik vad gäller just media?
Varför ska klubbarna pyssla på med detta evinnerliga hemlighetsmakeri?
Jag är helt övertygad om att OM klubbarna skulle köra med öppna kort skulle det snackas betydligt mindre skit om klubben, det skulle inte finnas en massa lösryckta rykten om eventuella skandaler, kriser etc, det skulle snackas hockey på ett helt annat sätt.
Men som det är nu florerar det istället en massa negativa rykten om klubbarna och detta skapar bara negativa sidor.
Visst finns det lägen då klubbarna naturligtvis inte kan gå ut och berätta precis allting, men i det stora hela är det bättre att istället för att motarbeta media ANVÄNDA sig av media.
Både fans och sponsorer vill se en aktiv klubb i media och detta tror jag helt ärligt skulle göra att sympatierna för den lokala klubben skulle öka.
Ett vanligt sätt är att klubben exempelvis kategoriskt nekar till att en viss spelare skulle vara aktuell för en viss förening. Och anledningen de oftast ger är att de är rädda att andra klubbar då skulle få nys om vilka spelare de är och då försvåra en eventuell värvning.
Detta är rent nonsens.
I dagens läge fungerar det så att en spelare säger åt sin agent att nu vill jag byta klubb... agenten tar då kontakt med alla klubbar och säger att han är tillgänglig.
När sedan klubb A och B visar intresse blir det naturligtvis kohandel på hög nivå.
Klubb A ger då agenten ett bud, som agenten ber klubb B att matcha.
Agenten får ju naturligtvis provision på kontrakten och mer pengar till spelaren innebär mer pengar åt agenten.
Man kan naturligtvis tycka vad man vill om detta men så fungerar det grovt beskrivet i verkligheten.
Vad har då detta att göra med ökade publiksiffror?
Jo, om det skrivs, pratas mer positivt om division I hockeyn så tror jag att intresset för hockeyn i norr ökar.
Och ökar intresset stiger publiksiffrorna.
Detta är naturligtvis en detalj i det hela, att sedan lagen måste se till att publiken trivs när de väl tagit sig till hallen är en annan femma.
Jag har besökt de allra flesta ishallarna i Norrbotten i alla fall och måste säga en sak.
I stort sett alla hallarna är kopiöst tråkiga.
Varför tar inte hockeyklubbarna och kontaktar ungdomslagen OCH seniorlagen och tillsammans ser till att fixa till hallarna?
Det krävs inte så där värst mycket.
Exempelvis om en ishall är skitig och risigt målad etc, vem ska då se till att detta blir fixat?
Då säger någon kanske  "det är kommunens jobb".
Ja, det är förvisso helt sant. Men om man trots påtryckningar inte får något resultat ska man då bara rycka på axlarna och säga jaha?
Det är i detta fallet hockeyklubben som får ta smällen och resultatet blir att åskådarna tycker att hallen är äcklig.
Alltså får klubben mindre pengar eftersom åskådarna kanske inte kommer tillbaka.
Anordna en "klubbdag" eller något liknande där man tillsammans städar, utför lättare målerijobb med mera...
Jag kanske är ute och cyklar vad gäller detta, men det var bara en tanke.
Luleå Hockey är vare sig man gillar det eller ej den klubben i Norrbotten som sitter i förarsätet och de övriga division I klubbarna kan nog räkna med att talangerna sugs upp till LHF eller Skellefteå AIK.
Detta skapar en hel del problem för division I klubbarna naturligtvis som därmed tappar en hel del duktiga spelare.
Detta är bekymmersamt, men samtidigt måste man som klubb kunna glädjas med att deras spelare tar sig någonstans och får chansen att utvecklas.
Det är ju spelarna själva som vill flytta till LHF eller SAIK, klubbarna kan inte gå in och stoppa något sådant eftersom det om något ger dålig klang.
De flesta gångerna är det dessutom spelarna själva som kontaktar elitklubbarna och säger att de vill spela med dom.
Därför är det viktigt att inte bli arg och besviken på elitföreningarna som "stjäl" deras ungdomar.
Men någon form av samarbete mellan division I-klubbarna och elitföreningarna är mycket viktigt.
Det här blev ett mycket långt inlägg och jag hoppas att jag inte förargat någon, men detta är mina högst personliga funderingar och åsikter.
Jag hoppas verkligen att publiken börjar hitta tillbaka till ishallarna i vinter för ni behövs verkligen.
Varför inte strunta i att se senaste avsnittet av Robinson och se lite ishockey istället på plats?

Väl mött i ishallen!

Björn Norén, Boden

Nyhetsbrev!

  På den Betasida som är upplagd, kan man nu regga sig för nyhetsbrev, som kommer att skickas ut så fort någt nytt händer! Man kan också regga sig för annat, som kommer i brevlådan sedan. Jag kan inte säga vad ännu, men det kommer att löna sig, jag lovar!
  Så gå in på www.norrhockey.yolasite.com och regga Er nu!
Kan förresten rekommendera yola.com för den som vill bygga en hemsida, mycket bra och gratis! (Tjänar inte en sekin på den rekommendationen, men gör det ändå)

Vi kör på!

Christer S

Snart....

Kommer en stor nyhet, som vi hoppas kunna höja intresset för hockeyn i Norr, ännu ett snäpp!
Håll utkik på bloggen, Facebook och hemsidan!
www.norrhockey.yolasite.com

Vi kör på!
Christer S

Efter Stormen...

  Eller vad ska man kalla förra veckans händelser?
Klubbarnas seriemöte med Föbundsfolket måste ha känts frustrerande på riktigt! Man visar återigen en otrolig arrogans mot våra förhållanden här uppe. Bara en sådan sak att LOTTA fram serien, säger väl det mesta. Om det nu var lottning, förbundets "lottningar" har man efter alla dessa år inte så värst mycket förtroende för, tyvärr.
  Varför inte ta sitt ansvar, göra det man är utsedd till, och lägga upp en serie som både fungerar och är rättvis. Så svårt kan det inte vara väl?
  Att serien blir haltande till en viss del, det kan jag köpa, då den med all sannolikhet kommer att bestå av 9 lag.
Men hade man tagit sitt ansvar och gjort sitt jobb, utgått ifrån både klubbars och supportrars önskemål, hade man lagt in helgmatcher så ofta som möjligt, sett till avstånden, och serien hade bara behövt halta max en omgång.
Men man tror tydligen fortfarande att lagen i norr kan åka lokalbuss till bortamatcherna. Hallå!
  VI SPELAR INTE I SMÅLAND!!!!
Nå, detta har mer än någonsin övertygat iaf mig att ett starkt nätverk av både klubbar och supporters i gemmensam tropp är ett måste. Vi måste bli ännu starkare, ännu mer sammansvetsade, och framförallt, ännu mer påstridiga för att komma någon vart!
  Förbundets agerande har deesutom gett mig ännu större anledning att propsa på två allsvenskor igen. Hur länge har svensk hockey råd att förlora minst ett lag per säsong, antingen genom direkt konkurs, eller drastiskt nerdragning av både verksamhet och målsättning, sportsligt och vad gäller ungdomsverksamheten.
  Nå, vi i Norrhockey laddar om batterierna och kommer igen, kör hårdare än någonsin, och tar med oss den lilla etappseger vi fick genom något fler helgmatcher ändå. 
  Men vi vill mer! och vi kommer att göra mer!
framförallt vill vi bli fler, så till alla supporters runt om i norr, alla föreningar i norr, ta detta som en öppen inbjudan att gå med i nätverket!
  Vill Du kanske vara med och delta aktivt i Norrhockey? Tveka inte en sekund då, för vi behöver alla krafter!
Hör av dig och Er till [email protected] så tar vi det därifrån sedan!

Vi kör på!
Christer

Norrhockeyns situation i fokus

  Norrhockeyns situation och utvecklingsmöjligheter har verkligen varit i fokus den sista tiden. NSD och Norrbottens-Kuriren har bägge publicerat en rad artiklar i ämnet och belyst aktuella svårigheter såväl som möjliga vägar vidare. Den minst sagt laddade - och beklagansvärda - händelseutvecklingen då det gäller Björklövens fortsatta existens och spel i Allsvenskan har också bidragit till att riksmedia fått upp ögonen för frågan.
  Som Christer berörde i sitt förra inlägg har tidningar i Norr- och Västerbotten nu också börjat uppmärksamma nätverket Norrhockey.
  Vår förhoppning är att vi kan bidra till att diskussionen kring norrhockeyns utveckling fortsätter att föras, och utgöra en kraft som får saker att börja hända och förändras till det bättre. Det handlar om att lyfta utvecklingsidéer, genomföra insatser och arrangemang i samverkan, belysa och driva frågor av gemensamt intresse osv. 

  Jag vill återigen efterlysa inlägg från er läsare på denna blogg. Kanske har ni någon åsikt eller synpunkt kring norrhockeyns situation som ni vill ventilera och lyfta till diskussion? Kul isåfall! Ni kan säker mailadressen vid det här laget: [email protected]

  Nätverket Norrhockey utökas ständigt. Nu hoppas vi att fler lag från division 1B och division 2 hör av sig och ger tummen upp för Norrhockeykonceptet. 
  Som läget är nu jobbar vi med att formulera ett utkast till syftes-, mål- och strategibeskrivning som ska gå ut till alla ideellt engagerade och berörda klubbar som gått med. Tanken är att vi i slutändan ska landa i en enkel och tydlig text som beskriver vad nätverket Norrhockey är och står för.

  Norrhockeys facebookgrupp fortsätter att vara ett aktivt forum och växer fort. Inom kort hoppas vi nå 600 medlemmar. Tipsa alla hockeyintresserade vänner och bekanta om att gå med!

  Imorgon kommer ett möte att hållas för att bl.a. diskutera serieupplägg och spelschema i division 1A kommande säsong. Imorse mailade jag över en kopia på namninsamlingen för fler fredags- och lördagsmatcher till ordförandena i Norrbottens och Västerbottens hockeyförbund, Birger och Göran, som ett underlag till denna diskussion.
  Deadlinedatum för namninsamlingen är satt till den 18 juni. Ordförandena kommer att få den fullständiga listan med underskrifter efter detta datum. Än finns alltså möjlighet att delta!

Vi kör på!

Johan

Ny Vecka!

  En hel del händer dessa veckor på hockeyfronten! Länsförbunden har styrelsemöten, och en rad positiva saker tros komma därifrån. Vi i Norrhockey hoppas förstås mycket på att frågan om fler Fredags och Lördagsmatcher får ett positivt svar. Det skulle göra så mycket för Intresset, samtidigt som det skulle gynna såväl spelare som klubbar och inte att förglömma, spelarnas arbetsgivare och familjer som får ha dem på plats bra mycket mer än tidigare. En annan ganska viktig fråga som tas upp, är att komma ifrån den haltande tabellen. det är inte seriös att ha en tabell där några lag spelat 8 matcher, och andra 11 eller 12. Vem orkar hänga med där?

  Det händer ganska mycket annras  också, bakom kulisserna, men jag kan inte gå ut med något där, förrän allt går i lås på riktigt. Men häng med på denna sida, så blir Ni först med att veta om det!

  Jag vill passa på att skicka ett stort tack till Johan, Zamboni och Caztie för det jobb som lagts ned så här långt. Mycket återstår, men en riktigt bra grund är lagd! Supporterträffen i Happis ser i alla fall jag verkligen fram emot!
Även där kommer det upp nyheter eftersom på denna sida.

  den vakne, har också uppmärksammat att ett inslag om Norrhockey fanns i Lördagens Norrbottenskuriren. en bra artikel, men ett litet fel smög sig in där, känns som ett måste att korrigera här; Även om man från Luleå Hockeys sida gett oss sitt fulla stöd, så är ingenting klart vad gäller All Starmatchen. Det enda som är klart, är att den SKA bli av.

  Sen kan jag också komma med en kort sammanfattning, efter att ha talat med så många människor i de olika klubbarna. Den kan sammanfattas med ett enda ord: Engagemang! Alltifrån supporters till Sportchefer och Klubbchefer så finns det ett oerhört engagemang för både sporten och den egna klubben. Man kan också sammanfatta den största bristen med ett enda ord: Ideellt! eller snarare bristen på folk som ställer upp och hjälper till. På sin plats med en vädjan om att ställa upp på sina respektive orter och hjälpa till! det kostar så lite, men ger så mycket tillbaka!

  Avslutningsvis vill jag säga att det varit oerhört kul att få respons av Er, kära läsare! Varje åsikt är lika mycket värd! Fortsätt med att skicka in ideer och tankar om hockeyn här uppe hos oss! Nu lämnar jag över ord och plats till mina kollegor i Norrhockey ett tag för en välbehövlig vecka där jag stänger av allt utom de rent livsuppehållande systemen, för att ladda batterier inför det som komma skall, och DET är MYCKET!

Håll lågan uppe!
Christer

För åsikter och ideer:  [email protected]


RSS 2.0