Från vanmakt till optimism

  Denna blogg startades tämligen förutsättningslöst utifrån en känsla av vanmakt och jävlaranamma. När samtliga division 1A-klubbar snopet slagits ut i förkvalet till kvalserien utan att kunna bjuda något kvalificerat motstånd och vi kunde se Sundsvall förgäves (?) kämpa för sin överlevnad som Allsvensk förening, ja då syntes det tydligare än någonsin att situationen är ohållbar.
  Den känsla vi delade var att nu får det tamigfan vara nog - nu MÅSTE förändringar ske, och ska något förändras är det upp till oss. En uppfattning som bara stärkts då vi följt rapporteringen kring Björklövens ekonomiska trångsits och hotande degradering. 

Nu börjar jag, precis som Christer, känna optimism.

  Norrhockey har alla förutsättningar att bli en kraft att räkna med. Vi delar förändringsviljan med nära 450 andra medlemmar på Norrhockeys facebookgrupp och klubbar som Asplöven, Bodens HF, Piteå HC, Kiruna IF, Kiruna City, Kalix UHC, Tegs SK, Luleå Rebels, Clemensnäs HC, Luleå Hockey och Övik Hockey. Och ytterligare klubbar verkar vara på ingående. 

Finns bara ett ord för detta: mäktigt!

  Vad vi behöver nu är inspel kring hur vi bör organisera nätverket Norrhockey. Klart är att vi kommer behöva vara många händer och fötter för att sätta de idéer som förts fram i verket. Jag är dock föga orolig. Med den entuasiasm och det engagemang som visats såhär långt kan det inte bli annat än succé. 

  Namninsamlingen för fler fredags- och lördagsmatcher i division 1A har samlat in 102 underskrifter hittills. Insamlingen kommer att ligga uppe ytterligare en månad - medverka du också, om du inte redan gjort det.
  Vill uppmana alla supporters, spelare och klubbrepresentanter som stödjer Norrhockey att sprida budskapet om namninsamlingen. Vi ser gärna att ni länkar den från er hemsida, blogg eller liknande. För som jag tidigare sagt: 2-300 namn borde inte vara någon omöjlighet. Stödet för fler helgmatcher är stort såväl från supportar som från spelare i berörda klubbar.      

Vi fortsätter växa och driva förändringsarbetet vidare!

Johan


Kommentarer
Postat av: f.d bodensare

http://kuriren.nu/lokala/boden_artikel.aspx?ArticleId=5379325&place=Boden

2010-05-18 @ 12:28:00
Postat av: Johan

Mycket tråkigt att läsa. Hoppas verkligen att det löser sig för BHF!

2010-05-18 @ 14:02:38
Postat av: Löven-bloggaren

Mycket tråkigt att som gammal Bodensare läsa om deras kris. Att något måste göras för att rädda norrhockeyn är ju självklart. Där hoppas jag att förbundet går in med någon form av reseersättning exempelvis per kilometer/bortamatch, så att förutsättningarna för lagen blir rättvis. Nu får ju de flesta norrlagen lägga ut hiskeliga summor på resor, medan söderlagen lite skämtmässit kan ta cykeln till nästa match. Hur ska man kunna konkurrera då?

2010-05-22 @ 13:02:20
URL: http://www.http://blogg.vk.se/loven4ever/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0