Sammanfattning 1:a veckan och fortsättningen....

  Ja, milda makter, det har varit en omtumlande resa denna vecka!
Vi var tydligen ute i helt rätt tid med detta, om man ska döma efter vad folk sagt och skrivit.
Kanske dags arr sammanfatta första veckan lite kort, så vi inte tappar helhets-synen på allt som hänt.

  Konkreta ide'er som kommit fram och kan genomföras utan större omsvep:

1. Supporterträff rakt över laggränserna, där tycker jag förslaget om att turas om att vara värd är den som är bäst. Man kan väl helt enkelt ta dem i bokstavsordning? Då blir det Asplöven-Boden-Kiruna-Piteå, om man går efter lagnamnen. En träff i Happis i sommar för supportrarna, är det ok? Kan Aspen Army ta på sig att ordna det?
Maila in andra förslag på turordning etc till [email protected]

2. All-Star matcher i alla klubbar som är med, just nu 4 stycken. Kräver någon sorts omröstnings-sida, OK från klubbarna förstås och spelarna! Ok från någon Elitklubb att möta ett eventuellt All Starlag från 1 A. KAN kräva en organisation modell större, framförallt en projekt-general som driver på.

Det är dom två tankar jag/vi tror kan genomföras ganska smärtfritt ändå.
Tänk mer på dem, anmäl er, om Ni är intresserade eller har kontakter som kan vara nyttiga!
samma epost som ovan!

I den närmaste framtiden kommer lite synpunkter från spelare i olika lag förhoppningsvis att trilla in, så missa inte det! Vi jobbar ständigt för att få in intressanta synpunkter på hockeyn i Norr, så har Du några, kom med dem.
  Tror det här utvecklas till en ide'fabrik, inte bara för oss här uppe, finns säkert en hel del klubbar och supporters söderöver kan ta till sig också!

  Det glädjande överlag är, att synen på Norrhockeyn är näst intill identiskt på alla fronter, och att NÅGOT MÅSTE GÖRAS SNART!

  Tänker fortsätta tjata om två allsvenskor i all evighet, vad dom än säger i Leksand. Ibland måste man titta lite längre ut än sitt eget fönster... Det är ju ingen hemlighet precis att man försökte stänga Elitserien när man märkte att faran att åka ur var överhängande. Tack o lov lyckades man inte fullt ut, men närapå, med denna gemensamma allsvenska. Det var ett steg i deras riktning, kan man lugnt säga.

  Nu tycker jag att Elitserien måste utökas till 14 lag, samtidigt som man inför Norr o Syd-allsvenskan igen, då först får vi tillbaka den bredd i Svensk hockey, som tog oss upp i världstoppen. Nu tappar vi mark hela tiden.


  Kom nu in med synpunkter på hur de två ideerna kan genomföras!

[email protected] är adressen, fega inte ur!

Christer S

Kommentarer
Postat av: Vigilante

Jag gillar tänket med en allstarmatch faktiskt, tror dock att det kan bli svårt att genomföra men verkligen ingen omöjlighet. I samband med den så kan man ju även ha en skillscompetition a´la NHL.



Vore onekligen kul att se och det skulle skapa lite mer prestige bland spelarna.

Men hur är tanken med lag indelningen? Division 1 vs Elitserien? Asplöven/Kiruna VS Piteå/Boden?



En tanke på hur man skall genomföra det är ju att lägga det under juluppeehållet och försöka samla trupperna då och styra ihop något.



Sen tanken med 2 allsvenskor är nog ett måste för att få bredden på hockeyn underifrån, iallafall här uppe i norr. Frågan är hur många klubbar som skulle klara det ekonomiskt bara.



Det viktigaste som jag ser det inför kommande säsong är att det skapas en hype kring div 1 norra och att det sprids neröver att matcharangemang, publik, klackar och dylikt håller hög klass.

2010-03-26 @ 10:54:59
Postat av: Anodizer

Gillar också tanken på en allstarmatch med skillscompetion riktigt starkt. Tror det skulle vara bra både för klubbar, spelare, publik och sponsorer. Juluppehållet känns som en klockren tidsperiod att anordna denna typ av evenemang.



Håller med detta du skriver om vikten av att skapa en hype kring serien - men hur kan man göra det? Hur kan man konkret jobba för att skapa en intressehöjning?

2010-03-26 @ 13:14:22
Postat av: vigilante

Skapa en hype kring serien är dessvärre svårt, det krävs ju mer medialt intresse bland annat för attdet skall uppnås.

Lokaltidningarna skall skriva bättre repotage för att nämna en sak.

Mer aktiva och optimerade bloggar. Typ som denna, den här bloggen är ett stort steg framåt.



En annan sak som jag tror är viktig är att på alla möjliga sätt locka publik till matcher oavsett "status" på dom. Ju fler folk som ser ju fler folk kan snacka hockey.



En enkel gerillamarknadsfringstaktik helt enkelt.

Våga sticka ut och ta plats. Spelare som åskådare



Åter till All-star grejen. Jag tror dock att den i ärlighetens namn blir svår att genomföra eftersom hockeyförbundet inte riktigt har anammat den ideen till elitserien & allsvenskan.

Fast å andra sidan. Ska någon vara först så är det väl Div 1 Norra.



Vi har spelarna för det och om inte annat så lär det ju sticka i ögonen på söderlagen om vi i norr genomför en sådan här sak före dom.

Lyckas det så är hypen på gång.



Vill även passa på att hylla Stålnacke för hans jobb med sin bloggsida. Jag anser dock att nsd är ett för litet forum för det eminenta bloggande han gör.

2010-03-26 @ 14:50:32
Postat av: Emil

Norrbottens Hockeyförbund hade kunnat hålla i All-star matchen med kring arrangemang, 1 gång varje vinter, antingen sent på Våren eller varför inte Under Jul/nyår?



All-star lag med spelare från hela Div.1 A, det vill säga även lagen från Västerbotten vore ju det optimala, så att detta blir en officiell All-star match för Division 1 Norra A.

Lite fantasi om hur det hade kunnat se ut:



Div.1 A Allstars - Luleå Hockey

Div.1 A Allstars - div.1 B Allstars (?)

Div.1 A allstars - Seriesegraren i div.1A



Nu har ju inte Västerbotten lika antal lag i Norra division 1 så tanken på att köra en Västerbotten - Norrbotten matchs kanske inte hade fungerat. Men något i den stilen hade ju också varit häftigt. Alternativt Norra delen(AHC,Giron,Boden,Kalix) av serien mot södra (pite,Teg,Clemens, Rebels)..



Nu kanske min fantasi har skenat, men det är lika och uttrycka lite vad jag tycker! ;)

2010-03-26 @ 16:47:25
Postat av: Anodizer

Vigilante, du berörde detta med mediebevakning av div 1A i dina inlägg.

Vad jag tycker man bör jobba vidare med ytterligare för att höja intresset för serien är U-Streamsändningar (Som från LSKs matcher), highlightsklipp på Youtube osv. Vidare bör klubbar i serien som ej har det så snart som möjligt starta en sida på SvenskaFans. Teg har ju tidigare haft det t ex. Kanske aktuellt igen? Kalix? Rebels?

Bara några reflektioner.

2010-03-27 @ 12:14:35
Postat av: Christer S

U-Stream sändningarna går väl dessutom att ha som Pay-view? eller? Dp skulle klubbarna kunna få in några extrakronor där, Nu menar jag ju inga bautasummor, kanske 20 SEK per match eller så?

2010-03-27 @ 13:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0