Indelning av ämnen

  Det finns ju faktiskt en rad olika frågor, där vi som supporters och fans, kan påverka ganska mycket.
Har börjat lägga in lite kategorier, men det finns säkert fler. Där behöver jag hjälp med det! Kom in med förlsag, så kan jag ordna det direkt. 
 
  En positiv effekt, om man kan tala om sådant, av den snabba utslagningen av våra respektive lag, är ju just detta, har Ni också märkt den snabba omsvängningen av attityd emellan oss fans? Det känns faktiskt som vi nu är betydligt mer enade utåt än för bara några veckor sedan.

  Resefonden kan ju kanske funka, faktiskt, bland oss alla supportrar måste det ju finnas några med kontakter i olika företag. Kolla upp läget där, men förklara också att det absolut inte får inkräkta på den ordinarie sponsringen av respektive klubbar, utan är en utomstående gemensam insats för ishockeyn i Norr i stort. Vi får ju inte börja tafsa på de små bidrag som nu finns för våra klubbar. Det ultimata vore att hitta någon hockeyintresserad utanför regionen som är norrifrån och vill stötta hockeyn generellt i Norr. Kanske man även kan införa någon sorts mindre frivillig supporterpeng till detta?
  I alla fall jag ser detta som ett relativt långt projekt att ro i hamn, men om man börjar nu, så...

där vi direkt kan göra en skillnad är ju med ideer om hur man får tillbaka folk till läktaren, och framförallt, hur man får in nya människor till hallarna!

Christer s

Kommentarer
Postat av: Utflyttad igen

Det vore ju bra om t.ex. Jimmy Stålnacke uppmärksammar denna sida, han som i sin blogg hävdat att KIF, PHC och Asplöven har blivit sämre denna säsong:

"Norrhockeyn halkar längre och längre ner på nivåtrappan. Jag har haft det på känn, eftersom det var så jämnt både i grundserie och alletta.

Visst att vi "sämre" lag utvecklats och rustat upp oss. Men vi ska inte helt plötsligt börja slå Kiruna, Asplöven och Piteå. Inte med den upprustningen som har skett.

In i det längsta hoppades jag på att det var vi "sämre" lag som hade blivit bättre. Men i verkligheten var det de bättre lagen som hade blivit sämre."

vilket jag inte tror på. KIF har ju, enligt min bedömning, överpresterat denna säsong.

Visst, vad som framförallt behövs är större publiksiffror, som genererar mer pengar till föreningarna. Men publiken strömmar först till när det bjuds på intressanta och välspelande matcher (med bra inramning - kul att hejaklacks-legendaren Conny Ceder bjöds in till denna match), vilket t.ex. visade sig i matchen Kiruna-Nybro. Det är viktigt att t.ex. KIF, PHC och Asplöven redan nu visar att ambitionen är att slåss om de allsvenska platserna nästa säsong. Utan satsning så blir det heller inget större intresse att följa serielunken i div 1-norra, vilket inte heller gynnar hockeyn i norr.

2010-03-20 @ 13:45:00
Postat av: Greedy

Vettiga tankar, men om man ska försöka få folk till bortamatcher så behövs mer fre-lördags matcher, vi har ju ändå hyfsade avstånd som är stort hinder för många pga arbete. En annan sak för att öka intresset skulle kunna vara att ALLA klubbar skulle sända sina hemmamatcher live,inte bara Lycksele!

Sen skulle jag nog påstå att Jimmy har påverkat redan i år att intresset höjts för norra ettan, så han är ju mannen som ska vara med i detta projekt.

2010-03-20 @ 13:47:07
Postat av: Christer S

Absolut, ingen skulle vara gladare, om Jimmy skulle hitta tid till att delta i detta, dels som väldigt insatt, och dels som representant för Kalix.

2010-03-20 @ 14:11:39
Postat av: Caztie

Vill nämna att jag i farten glömde bort att nämna Bodens excellenta hall som har alla förutsättningar för hockeyfester men den ekar tyvärr lika tomt som hos de flesta andra av oss. Lite synd då det ryms en hel del fantastiska hockeyminnen innanför de väggarna... kom just på att även Wikegård nämnde om hockeyn uppe i norrbotten trampar vatten just nu, med många historiska klubbar som är i farozonen för att överleva på sikt. Så det är dags för oss alla att agera och det bums, vad är alternativet? brrrrr...

2010-03-20 @ 15:57:22
Postat av: Christer S

Caztie, maila, så får du inloggningen till bloggen!

2010-03-20 @ 16:01:29
Postat av: Caztie

En till sak... har i vinter roat mig en hel del och jämfört medias skiverier om Luleå respektive Div 1 hockeyn, törs väl påstå att bevakningen av div 1 inte når direkt högre höjder, förutom då J Stålnackes engagemang, tack för det.



Luleå måste och bör få mycket utrymme men att läsa vissa artiklar intresserar nog bara de närmaste fansen, och detta utrymme tas t ex från Div 1 bevakningen, så här bör vi orka med att försöka påverka Länsmedierna till ett ökat intresse kring Div 1-hockeyn. Känns ibland som om varpa-rapporteringen är mer intressant än Div 1 hockey, ni förstår andemeningen.



Här har medierna mycket att lära, se bara på engagemanget på sv fans, det finns ett stort intresse för hockeyn utanför Luleå också, jag förutsätter givetvis att sportreportrarna läser denna blogg.



Som vanligt fritt ur huvudet, men ni får stå ut med det.

2010-03-20 @ 16:14:28
Postat av: Caztie

En riktigt tokig idé men min tonårige son nämnde om att varför inte köra en Div 1 A All-Star match där fansen tar ut lagen, hur det skulle utformas har jag inte en susning om och detta är nog trots allt en utopi men jag nämner detta här, inte alls säkert att detta skulle vara intressant alls men att lyssna på en tonårings funderingar är viktiga i det här sammanhanget... ;)

2010-03-20 @ 16:50:55
Postat av: Caztie

Hoppsan, skulle ändra på några ord i inlägget och jag råkade ta bort hela.... nåväl, detta inlägg skulle var mitt första på denna tråd om nu någon undrar.



Kloka tankar, ni har redan kommit en bit på vägen, samtidigt så bör man studera de "framgångsfaktorer" som finns idag hos andra föreningar med stort intresse för föreningen, ishockeyn och serien från fans.



Faktum är att framgång föder intresse och frågan om ishockeyns vara häruppe är nog mer akut än någonsin. Att ändra matchdatum är en nog så god idé men vi bör tillsammans se på hur vi ökar intresset för hockeyn i stort. Om vi går till oss själva en stund, vad upplever vi som intressant, lockande och spännande med serien och våra lag? när går vi med polarna på match och när gör vi inte det?



-En viktig faktor bör vara att nästintill varje match skall vara spännande och locka till engagemang, idag är det inte riktigt så, stora arenor likt Piteås, Kirunas men även Asplövens lilla hall ekar ganska tomt i de flesta matcherna, framförallt i grundserien, spänningen finns inte riktigt där.

Misstolka mig inte, jag föraktar inte å´ det minsta någon förening, men jag tror personligen att man måste formera om hela serien, det slutliga beviset för detta är både Kirunas och Asplövens snabba sorti ur PO. Vi håller inte måttet vilket innebär att intresset kan minska än mer till nästa år. Vi måste till att börja med få till en bättre serie!.



Många gånger men absolut inte alltid så stavas detta till ordet ekonomi som ni är inne på, en serie med hög kvalité anpassad till våra förutsättningar är för mig ett första steg, att vi sedan måste utöka fankulturen är också ett måste, bättre arrangemang, här kanske ett samarbete mellan klubbarnas fans. Idag går mycket av det engagemanget åt till att gnäbbas, vilket det iofs också måste få göra men detta är ett tydligt bevis på att det finns ett engagemang som kan utvecklas till gagn för alla, steg 1 är väl denna utmärkta blogg!



Så frågorna är många och svaren nog likaså, sorry om jag sticker iväg en del i ämnet men jag skriver direkt ur huvudet. Jag började med orden om andras "framgångsrecept" och jag tror vi har mycket att lära där, se på söderseriernas upp-hype kring hockeyn, man blir lite avundsjuk.....

2010-03-20 @ 18:32:11
Postat av: fyra32ett

Caztie: Om jag inte missminner mig så kördes det ett liknande koncept för ca. 10 år sedan. Man tog ut dom bästa spelarna ur norrbottenslagen som då spelade i allsvenskan(eller hette det kanske div. 1 då?) dvs. Kiruna, Piteå och Boden. Detta lag mötte sedan tyvärr ett b-betonat Luleå. Något liknande kanske man skulle kunna göra nästa säsong, fast man tar dom bästa spelare från hela div. 1a och dom får möta Luleå?

2010-03-20 @ 18:33:36
Postat av: Caztie

Japp, tanken är inte så tokig trots allt, den går garanterat att utcveckla, kommer du förresten ihåg hur matchen slutade?

2010-03-20 @ 18:41:08
Postat av: fyra32ett

Nej tyvärr, tror inte ens jag såg den matchen.

2010-03-20 @ 18:59:28
Postat av: Christer S

Fan, ide'n är rent briljant, Caztie!

Fast kanske man kan gå ännu längre, Ta fram ett framröstat Allstar-Team från div 1 A, som får möta ett elitserielag i Happis,Kiruna,Piteå och Boden!

istället för meningslösa vänskapsmatcher under speluppehållet. Tänk att få t.ex denna turne' mot Frökunda, Timrå eller vilket som helst elitlag. tror inte det ska vara alltför omöjligt? Skulle garanterat gå att få ihop sposnring till det, som tillfaller klubbarna.

2010-03-20 @ 20:02:06
Postat av: Anodizer

En mycket, mycket bra idé. Denna tanke borde helt klart vara möjlig att genomdriva.

Detta skulle höja intresset och statusen för hela serien, ge en hel del uppmärksamhet i media och bidra med välkomna pengar i klubbkassorna. Strålande!

2010-03-20 @ 22:11:24
Postat av: bik 94

Kontakta wikegard. Han har ett stort hjärta för norr hockeyn. Speciellt boden då. Men tror han kan om inte annat ge lite slagkraft till en ev. Kampanj. Finns sedan x antal hockey profiler från norrbotten som kan bidra om inte med pengar så med sitt namn. Ta alla Kiruna, pite pojkar som finns i allas hockey hjärtan. Jag kan se en insamling till en resefond osv. Men a och o är inte enbart stålar utan även rejäla idéer och marknadsforing om hur illa det är. Mvh keenan.

2010-03-21 @ 01:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0